Verlanglijst

Lezi - Sphinx

Lezi - Sphinx

6971515614232
41,99
(Incl.)
6+
Aantal stukjes:
2.732
+
ZET OP VERLANGLIJSTJE
De Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld. Het staat bij de drie grote piramiden in Gizeh met de rug naar de Piramide van Chefren. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, er zijn dan ook tal van theorieën over het ontstaan en de vorm. Ook zouden er nog ruimten onder de sfinx zijn, die nog niet zijn verkend.

De Grote Sfinx van Egypte ligt naast de dodentempel van Chefren en is gehouwen uit een rotsachtige formatie van kalksteen die gevormd werd gedurende het Eoceen. Deze rotsformatie had al de ruwe kenmerken van de sfinx doordat ze jarenlang was blootgesteld aan de wind. 'Het terrein waarop de sfinx ligt, behoort duidelijk tot een steengroeve waaruit het steenmateriaal voor de piramide van Cheops gehaald is.'[1] De sfinx werd dus deels vrijgehakt uit de bodem.

Het beeld werd uitgehakt en gemodelleerd naar de vorm van een sfinx. De sfinx is 73 meter lang,19 meter breed en 20 meter hoog. Hij bestaat uit drie lagen kalksteen. De onderste lagen bestaan uit zachte kalksteen, terwijl het hoofd uit een hardere laag bestaat. De neus van de sfinx is er gedurende de tijd afgevallen.

Nu kun jij met deze set van Lezi de Sphinx in je eigen kamer zetten! Maar....eerst moet je hem bouwen. De set, die bestaat uit hoogwaardige bouwstenen, bouw je uit 2732 bouwstenen door middel van een duidelijke en gestructureerde handleiding. Durf jij het aan?
Uitgever:
Lezi
Leeftijd:
6+
Aantal stukjes:
2.73

Andere producten die je misschien ook leuk vindt