Charlemagne

Charlemagne

4002051687915
19,99
(Incl.)
3-4
8+
45 - 60 min
Nederlands
+
ZET OP VERLANGLIJSTJE

Het is 850 na Christus en de keizer Karel de Grote regeert wankelmoedig. De spelers zijn vorsten die eens per jaar door hem worden ontboden om de problemen van het uitgestrekte keizerrijk te bespreken. De spelers bieden de keizer hun hulp aan om in zijn rijk de hongersnood, belastingheffing, oproer of oorlog te lijf te gaan. De hoogste bieder krijgt een keizerlijk privilege of mag een deel aan de prachtige kathedraal bouwen. Die zal vrede brengen in het keizerrijk.
Daarna kunnen de spelers in actie komen: ze bouwen boerderijen en ambachtelijke werkplaatsen. Ze beslechten twisten door ridders om te kopen en elkaars gebouwen te brandschatten. Maar stuur niet al je macht de oorlog in, want je zult ook moeten bouwen! Wie heeft de meeste keizerlijke privileges als de kathedraal voltooid is? 


Door het bestrijden van o.a. hongersnood, oorlog en oproer dingen de spelers naar de gunst van de keizer. Als beloning krijg je 1 of meerdere keizerlijke zegels en een privilege of mag je een stuk van de kathedraal bouwen. Zodra de kathedraal afgebouwd is, houdt het spel op. 


Iedere speler krijgt 8 macht-kaarten. De lotkaarten worden verdeeld: bij 4 spelers krijgt iedere speler 4 kaarten; bij 3 spelers wordt de lotkaart met het stenen kruis in het midden van het bord gelegd en worden de 15 andere kaarten verdeeld. Iedere speler krijgt een informatiekaart en zes hoeves (zet er 2 van op zijn bouwplaatsen). Naast het bord liggen de 6 delen van de kathedraal, de keizerlijke zegels en de 8 privileges. 


Verschillende rondes in vier jaargetijden, beginnend bij de winter.
Winter: De speler met de startkaart "oproer" begint het spel en kiest 1 van zijn lotkaarten, waarop de spelers gaan bieden.
Voorjaar: De speler van de lotkaart begint met bieden. De machttabel geeft aan hoeveel de machtkaarten waard zijn in combinatie met een bepaalde lotkaart. De hoogste bieder krijgt 1 of meerdere keizerlijke zegels en een privilege of mag een stuk van de kathedraal bouwen.
Zomer: De keizerlijke raadgever begint en daarna met de klok mee. De volgende acties zijn mogelijk: Werkplaatsen voor ambachtslieden bouwen, nieuwe hoeves bouwen, ridders van tegenstanders omkopen, ridders van tegenstanders uitdagen.

Herfst: Nu volgen nog de inkomsten, de Keizerlijke genade en de Kerkelijke belasting. 

Uitgever:
999 games
Spelers :
  • 3-4
Leeftijd:
8+
Speelduur:
45 - 60 min
Taal :
Nederlands

Andere producten die je misschien ook leuk vindt