Da Vinci Code

Da Vinci Code

4035576070146
19,99
(Incl.)
2 - 4 spelers
10+
15 - 30 min
Duits

Elke speler moet de geheime getalcode van de medespeler(s) zien te kraken, voordat de anderen zijn of haar code weten te kraken. Maar hoe ? Men ziet slechts de lege rugzijde van de stenen van de tegenstander en kent slecht de eigen getallen. Echter, in de loop van het spel verzamelt men gaandeweg meer informatie, tot door combineren en deduceren de juiste getalcode bij de tegenstander geraden kan worden.

Er zijn 12 witte steentjes met waarden 0 tot en met 11 en evenzoveel zwarte steentjes. De spelers pakken aan het begin vanuit de geshuffelde voorraad vier stenen en zetten deze op volgorde van laag naar hoog neer, en wel zo dat zij zelf wel de eigen cijfers kunnen zien en de tegenstanders alleen maar de blanko rugzijde. Als een witte en een zwarte steen dezelfde waarde hebben dan staat indit geval de zwarte steen altijd links van de witte.
De startspeler trekt nu een steentje uit het midden, zet deze voor zich neer en wijst één van de steentjes van de tegenstander aan en noemt een getal. Is het goed geraden dan moet die tegenstander deze steen openklappen, zodat deze zichtbaar wordt voor iedereen, en dan mag de speler of doorgaan met raden of passen en de zojuist getrokken steen gesloten in zijn code invoegen.. Is het fout geraden dan moet de speler het zojuist getrokken getal open op de juiste plaats in zijn code neerleggen, en dan is de speler links van hem. Wie als enige een nog niet volledig gekraakte code overhoudt wint het spel.

Uitgever:
Winning Moves
Spelers :
  • 2 - 4 spelers
Leeftijd:
10+
Speelduur:
15 - 30 min
Taal :
Duits

Andere producten die je misschien ook leuk vindt