7 Wonders

7 Wonders

5425016920923
44,99
(Incl.)
2 spelers, 2 - 3 spelers, 2 - 4 spelers, 2 - 5 spelers, 2 - 6 spelers, Groepen
10+
30 - 45 min
Nederlands
+
ZET OP VERLANGLIJSTJE

7 Wonders was de grote hit van Spiel 2010 en heeft sindsdien al veel prijzen gewonnen. Een van de allerleukste kaartspellen in z'n genre.

7 Wonders is een kaartspel waar het ‘draften’ centraal staat: het doorgeven van kaarten dat je bijvoorbeeld ook bijFairy Tail Notre Dame tegenkomt. Het spel wordt gespeeld in drie tijdperken, waarin iedere speler met zeven kaarten begint. Daarvan kies je er een om te spelen, de rest geef je door.

Kaarten kun je op drie manieren uitspelen. De meest voorkomende is hem open voor je neer te leggen om van de eigenschappen gebruik te kunnen maken. Dat kost doorgaans grondstoffen. Heb je die zelf niet voorradig, dan mag je ze bij een van je twee buren kopen. Je kunt een kaart ook gebruiken om aan je monument te bouwen. Iedere speler bouwt daarmee aan een van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid, die aan het begin willekeurig worden toegewezen. Dit levert punten of speciale eigenschappen op en kost natuurlijk grondstoffen. De derde mogelijkheid is om je kaart simpelweg af te leggen, waarvoor je drie goud krijgt. Goud is erg belangrijk om grondstoffen te kunnen kopen.

De kaarten zijn er in verschillende soorten. Ze leveren geld, grondstoffen of punten op of vergroten je militaire kracht. Aan het einde van ieder tijdperk vergelijkt iedere speler zijn kracht met zijn beide buren. Heb je minder, dan krijg je een strafpunt. Heb je meer, dan krijg je punten, waarbij ieder volgend tijdperk meer oplevert.

Na het derde tijdperk worden de punten in alle verschillende categorieën opgeteld; de speler met de meeste punten wint.

Uitgever:
Asmodee
Spelers :
  • 2 spelers
  • 2 - 3 spelers
  • 2 - 4 spelers
  • 2 - 5 spelers
  • 2 - 6 spelers
  • Groepen
Leeftijd:
10+
Speelduur:
30 - 45 min
Taal :
Nederlands

Andere producten die je misschien ook leuk vindt