Outpost Siberia

Outpost Siberia

827714012712
22,99
(Incl.)
2 - 5 spelers
12+
Engels

Outpost: Siberia is een coöperatief kaartspel voor 2-5 spelers dat in 30-45 minuten gespeeld kan worden. De spelers nemen de rol op zich van een wetenschapsteam op Siberië dat verschillende verschijnselen in de omgeving aan het onderzoeken is. Met gebruik van één gezamenlijk deck met kaarten zullen de spelers moeten proberen om de ‘storm of the century’, waar zij in terecht zijn gekomen,  te overleven.

Het spelmechanisme is zeer eenvoudig. Zo begint een speler zijn beurt altijd met het pakken van de bovenste twee kaarten van de trekstapel. Eén van deze twee kaarten neemt hij vervolgens op hand en de andere komt in het open aanbod in het midden van de tafel te liggen.

De kaart(en) die je op hand hebt, mag alleen jij gebruiken om de verschillende threats aan te pakken. De kaarten in het midden van de tafel vormen echter een gezamenlijke voorraad aan equipment die iedereen mag gebruiken. Elke beurt zul je dan ook moeten kiezen wat je deelt met de groep (wat voor de symbooltjes gebruikt zal worden) en wat je voor jezelf wilt houden (voor de gave effecten van de kaarten). En ondanks dat we het groepsbelang natuurlijk erg belangrijk vinden, zijn sommige kaarten zo gaaf dat je ze gewoon moet hebben toch?

Tijdens de ronde komen er expeditiekaarten in het spel in de vorm van gebeurtenissen en threats die het spel in zijn moeilijkheid zullen moeten gaan voorzien. Zijn de expeditiekaarten op en leven alle spelers nog, dan heb je het spel gewonnen.

Uitgever:
IDW Games
Spelers :
  • 2 - 5 spelers
Leeftijd:
12+
Taal :
Engels

Andere producten die je misschien ook leuk vindt