Verlanglijst

Tayü

Tayü

8711808704183
17,99
(Incl.)
2-4
7+
15 - 30 min
Nederlands
Een spannend en fascinerend familiespel! Leid de kanalen naar de zijkant van het bordspel en behaal zoveel mogelijk punten. Let op je tegenstander en/of de "blocker". Zij kunnen het je erg moeilijk maken. Durf jij de uitdaging aan en behaal jij de meeste punten?
In Tayü leggen spelers beurtelings een steen aan met daarop een waterstroompje met drie vertakkingen. De eerste speler legt deze steen verplicht in het midden van bord, daarna zijn de spelers vrij, zolang hun steen een reeds bestaande waterstroom maar verlengt. Natuurlijk moeten stenen wel passend worden aangelegd en kunnen waterstromen dus alleen eindigen aan de rand van het bord. En dit is dan ook meteen het doel van het spel: proberen twee tegenover elkaar liggende zijden van het bord zo vaak mogelijk aansluiten op de waterwegen. 
De eindscore wordt bepaald door het aantal keer dat je de ene kant hebt bereikt te vermenigvuldigen met het aantal keer dat je de andere kant hebt bereikt. Sommige plekken op de randen leveren twee punten op in plaats van één. Wie de meeste punten heeft, wint Tayü. 
Uitgever:
Goliath
Spelers :
  • 2-4
Leeftijd:
7+
Speelduur:
15 - 30 min
Taal :
Nederlands

Andere producten die je misschien ook leuk vindt